Facebook Youtube Instagram

De fynske havørreder er sjældent kræsne, og mange forskellige fluer vil lokke dem. Alligevel er der god ræson i, at fokusere på havørredens hyppigste byttedyr som rejer, småfisk, tanglopper og børsteorme.

Rejefluer er året rundt suveræne. Medbring et godt udvalg af dem i forskellige størrelserne # 4-8. Særligt mønstre som sandhesten, alive-rejen, Ærø-rejen, perfect Leo-shrimp, pattegrisen, nattegrisen og aura flexireje er populære – og ikke uden grund. Se et inspirerende udvalg her.

I marts og april er børsteormsfluer ligeledes uundværlige. Børsteormene søger op i det åbne vand, når vandtemperaturen når ca. 5-6 grader i løbet af foråret. Børsteormene kan blive op til 20 cm. lange og er en ren mundfuld protein for en sulten havørred. Havørrederne kan gå næsten helt i blod-rus i en stor sværm børsteorme. Et par store og gode imitationer af nereis virens bør derfor findes i æsken.

Tanglopperne – er små men væsentlige. I sommerhalvåret er der store bestande af de små kræ (gammarus locusta), som havørrederne kan finde de fleste steder. Lyse og sandfarvede imitationer i # 8-12 er gode at have med – og kan sagtens fiskes som ophængerflue over eks. en reje- eller fiskeimitation. Mønstre som kobberbassen, p.k. tangloppe, fyggi og epo-loppen er gode imitationer. Sent på sommeren kan tangloppen være det eneste, som havørreden gider at vise interesse for. Se et godt udvalg her.

Kutlinger, hundestejler og tobis er alle solide mundfulde for den jagende havørred. Tobiserne kommer ind i det kystnære vand omkring maj måned, og her er de lysegrønne flatwing-fluer et sikkert kort. Indtil efteråret har de selskab af den bundlevende kutling og den slanke hundestejle. Her er mønstre som ulven, sølvræven og kobber-kutlingen gode kort at have med i flueæsken.

 

 

Få tips til hvilket udstyr du skal bruge på din fisketur, ved at følge guiden herunder

Jeg vil gerne læse mere om: