Facebook Youtube Instagram

Grej og udstyr

Der er et gammelt dansk ordsprog, som siger “Der er ikke noget, som hedder dårligt vejr, kun forkert påklædning”. Det kan de fleste naturelskere nikke genkendende til, men specielt de fynske fiskere, som dyrker kystfiskeriet året rundt har uden tvivl mærket det på egen krop. Specielt i det sene efterår, vinteren og det tidlige forår er det vigtigt at man er klædt på til at kunne modstå det lunefulde danske vejr.
Det kolde vejr har man glemt når man står med 70 cm glimtende sølvtøj i hånden. Men vejen dertil kan blive lidt lunere hvis man følger rådene i denne sektion på siden.

Det danske vejr kan være lunefuldt og det kan være svært på forhånd at diktere guidelines for hvordan man skal påklæde sig til de 4 årstider. Det er derfor en god ide at tjekke vejret hjemmefra, enten på www.dmi.dk eller på vejrtelefonen.

Om man skal vælge neopren eller åndbare waders er ikke udelukkende et spørgsmål om at holde varmen. Ønsker man at fiske på pladser, som kræver en lang gåtur inden man er på pladsen anbefales det at iføre sig åndbare året rundt. Disse giver større komfort under gåturen end neopren waders. Under sine åndbare waders skal man i de kolde måneder anvende lag på lag princippet. Det giver en god isolerende evne og man kan holde sig varm i længere tid.

Hellere have for meget tøj på og svede lidt end gå tidligt og tomhændet hjem på grund af kulde.

Få mere information via vores Grejguide