Facebook Youtube Instagram
07.06.2024

World Fish Migration Day i Åsemosebækken

Christian Thomsen

cht@destinationfyn.dk

World Fish Migration Day i Åsemosebækken

Tag med Den Fynske Grusbande en tur i Åsemosebækken, hvor der i forbindelse med World Fish Migration Day er blevet udlagt gydegrus og skjulesten

3 ton sten senere

I anledning af World Fish Migration Day har Den Fynske Grusbande gennemført et  vandløbsprojekt i Åsemosebækken. Projektet har fokuseret på at forbedre levevilkårene for vandløbets fisk ved at skabe optimale betingelser for gydning og skjul.

Over en varm formiddag blev der udgravet gydepladser og udlagt skjulesten samt gydegrus – i alt hele 3 ton grus blev spredt ud i bækken. Projektet blev gennemført med hjælp fra en håndfuld dedikerede frivillige, som alle arbejdede hårdt for at sikre et vellykket resultat i det lille vandløb. De frivillige var tilmeldt gennem Facebook Gruppen -  Den Fynske Grusbande | Facebook

Beskidte gummistøvler og fint borgmesterbesøg

Borgmesteren i Assens Kommune, Søren Steen Andersen, var også til stede for at vise sin støtte og nysgerrighed til initiativet. Han udtrykte sin begejstring for projektet og understregede vigtigheden af at bevare og forbedre vores lokale vandløbsmiljøer. Vejret var på sin side med klart solskin, og der var skøn stemning blandt de frivillige.

Den Fynske Grusbande håber, at dagens projekt bærer frugt, og at der allerede i efteråret vil kunne observeres gydegravninger i de nye gydestryg som er blevet lagt ud. 

Tusinde tak til de frivillige der hjalp til ved årets World Fish Migration Day!

Du kan se en film fra projektet her:

Eller følg linket her for 4K opløsning

Christian Thomsen