Facebook Youtube Instagram
21.10.2021

Skoleelever giver nyt liv til gydebanker i Lindved Å

En gruppe elever fra Højby skole, anført af deres lærer Willy Dannevang har været på tur til Lindved å, for at løsne de tilsandede gydebanker. En fantastisk måde at bruge en skoledag på! Willy er, udover at være skolelærer, også en del af Odense Å sammenslutningen.


Flere af Lindved å’s gydebanker var tilsandede og ikke særlig egnede til at havørrederne kunne gyde på dem. Det havde Willy Dannevang fra Højby skole heldigvis observeret. Han tog kontakt til frivillighedskoordinatoren hos Havørred Fyn Søren Knabe og spurgte, hvad der skulle til for at få lov til at løsne dem sammen med nogle skoleelever. Søren tog med det samme fat i Odense kommunes repræsentant for Havørred Fyns vandløbsgruppe, og inden der var gået 24 timer, var formaliteterne på plads.


Willy og eleverne fik renset nogle gydebanker og derved gjort en vigtig indsats for ørrederne der trækker op i Lindved å. Godt arbejde, alle mand!

Er du selv lærer? eller har børn der går på en fynsk skole og tænker at en vandløbsudflugt kunne være lige noget for dit barns klasse? Så tag endelig fat i den kommunale repræsentant for Havørred Fyns vandløbsgruppe. Alternativt kan du fange Søren Knabe på skn@destinationfyn.dk og så vil han give et bud på, hvor I kan hjælpe, eller hvem I skal kontakte.

 

 


Søren Knabe