Facebook Youtube Instagram
28.10.2021

Opstart på årets elfiskeri 2021

Når dagene for alvor kortes og efteråret sætter ind med faldende temperaturer, så er det samtidig et signal om at ørredernes gydesæson nærmer sig. Om få dage har vi 1. november, og det er traditionen tro startskuddet til at Fyns Laksefisk og de frivillige sportsfiskere påbegynder årets elfiskeri efter gydemodne ørreder.

Vores nye frivillighedskoordinator Søren Knabe koordinerer indsatsen mellem Fyns Laksefisk og de frivillige sportsfiskere og foreninger, og Søren vil på vegne af Fyns Laksefisk og Vandpleje Fyn ugentligt opdatere fra elfiskeriet. Der vil blive berettet fra overståede ture, fulgt op på status af afstrøgende fisk, og set frem imod kommende ture.

Sørens første beretning kommer under billedet her

Efter længere tids planlægning er vi endelig klar til at starte årets elfiskesæson. Planen er lagt. Grejet er pudset og klart, og Vandpleje Fyn har indkøbt 3 spritnye Honda generatorer, så planlægningsmæssigt er vi helt klar til den kommende sæson. Årets sæson vil løbe over de næste 4-5 uger, og den vil rundt regnet omfatte 25-30 elfisketure.   

Vejrguderne ser ud til at være med os i år. De seneste uger har vi fået godt med vand fra oven, og vandstanden i alle vore fynske vandløb er nærmest helt perfekt til ørredopgang.  Rent faktisk er vandstanden lige lovlig høj mange steder, men det må vi ikke klage over, det kommer kun ørrederne til gavn. Jo mere vand, jo højere op i vandsystemerne kommer fiskene, og jo mere plads har de at boltre sig på.

Årets sæson starter for alvor i den kommende uge, men traditionen tro er Fyns Laksefisk tyvstartet med et par ture i denne uge. Tirsdag d. 26/10 var Linda, Mogens og Karsten en tur i Vejstrup Å, men på trods af de ideelle forhold, og store forventninger, så havde ørrederne ikke rigtigt indfundet sig endnu. Der blev i alt opfisket 10 fisk – 5 af hvert køn – med den største på 53 cm. Hvad mere opsigtsvækkende var at holdet stødte på 2 udlegede hunfisk. Det er virkelig tidligt, men der er jo altid nogen der er har mere travlt end andre!

Torsdag d. 28/10 har Fyns Laksefisk været i Aa å, og her var sagen en anden, for der var godt med fisk i det vestfynske vandløb. Hele 31 stk. kom med retur til lakseriet, og omtrent samme antal blev genudsat. Ingen af de hjemtagne var klar til strygning, men de var godt på vej, og det vil være muligt at stryge nogle i løbet af et par uger. På turen til Aa å blev der ikke observeret gydebanker, og der mødte man heller ingen udlegede fisk. Man mødte til gengæld en flot hunlaks omkring 75 cm som naturligvis blev genudsat.

 

 

Næste uge tager vi for alvor fat med fuldt program, og som det fremgår af nedenstående elfisker Fyns Laksefisk i hverdagene og foreningerne/de frivillige lørdag/søndag.

Hvis man har interesse i at hjælpe en af foreningerne i fiskeriet, så er I meget velkomne til at sende mig en mail på skn@destinationfyn.dk så videreformidler jeg kontakten.  

Søren Knabe