Facebook Youtube Instagram
02.08.2023

Mærkningen af ørreder 2023 er begyndt

Christian Thomsen

cht@destinationfyn.dk

Årets første mærkninger

Nu går det atter løs igen. FGU Fyns Laksefisk er endnu engang gået i gang med det enorme arbejde, nemlig at mærke flere hundredtusinde ørreder! De skal alle udsættes på Fyn og øerne i foråret 2024 som smolt. Disse små fisk er afkommet af sidste efterårs elfiskeri, og de har nu nået en størrelse hvor de kan håndteres skånsomt og forsvarligt, mens de forsigtigt bliver mærket.

Det store mærkningsforsøg

Mærkningen foregår manuelt i hånden, hvor den bedøvede fisk får fjernet sin fedtfinne, som er en lille finne mellem hale og rygfinnen. Når fisken kommer tilbage i alm. vand, vågner den forholdsvist hurtigt op igen og svømmer videre. Sidste år blev der mærket over 410.000 fisk, som alle blev udsat på forskellige steder af Fyn og øerne. Disse fisk indgår nu i et enormt mærkningsforsøg, som har til formål at indsamle data omkring udsætningerne og havørredernes mystiske verden. Ved at mærke de udsatte fisk, kan vi, og andre mennesker, nemt skelne mellem vilde og udsatte fisk.

Vi har brug for din hjælp

Allerede nu er sidste års udsætninger så store, at de indgår i lystfiskeriet, og de dukker op de mest utrolige steder. Denne viden er utrolig vigtig at få indsamlet, og vi vil gerne have DIN hjælp. Du kan indberette dine fangster af både fisk MED og UDEN fedtfinner på Fangstjournalen. Det er også vigtigt at du indberetter dine 0-ture, da det faktisk er dem der giver os viden omkring hvor godt fiskeriet er/ikke er. Hvis ikke at du allerede har hentet fangstjournalen, så kan du med fordel hente den her - Hent Fangstjournalen 

Kunne du godt bruge en opfriskning på hvordan man bruger fangstjournalen? Så se her - Det store mærkningsforsøg – Vi har brug for DIN hjælp! – Er din havørred vild eller udsat? - Havørred Fyn (seatrout.dk)

 

 

Christian Thomsen