Facebook Youtube Instagram
03.08.2022

KØB & STØT – Red Lindas 100.000 smolt!

Christian Thomsen

cht@destinationfyn.dk

Hos Fyns Laksefisk har fiskemester Linda Bollerup Høgh et akut problem, som gerne skulle løses! Løsningen vil medføre at du kan få flere havørreder på kysten næste år – vi håber, du vil være med til at hjælpe!

Linda og Fyns Laksefisk producerer havørredsmolt fra vilde fynske moderfisk. Smoltene bruges til udsætninger via Fisketegnsmidlerne og økonomisk opbakning fra Havørred Fyn. Men i år har smolt-produktionen været ekstraordinær vellykket med en meget høj overlevelsesprocent!

Den gode nyhed betyder desværre, at Linda mindst har 100.000 havørredsmolt i overskud – forstået på den måde, at hvis der ikke hurtigst muligt findes købere til smoltene, bliver de ikke passet og fodret i det videre forløb efter sommer, da det ikke er en helt gratis proces. Driftsomkostningerne vil simpelthen være for høje og smoltene vil desværre blive afskaffet…  Men her kan du hjælpe!

Brancheforeningen Dansk Lystfiskeri og 5 danske grejbutikker er gået sammen om at hjælpe Lind med at afsætte hendes smolt, ved at sample penge ind! 

I fællesskab håbes der om at samle nok penge ind til at fortsat kunne opfostre de 100.000 ørred smolt, så de i efteråret vil kunne udsættes som ekstra smolt på Sjælland og i Jylland i foråret 2023. Smolt udsætningerne på Fyn er allerede sikret, samt fyn har stadig en stor og sund bestand af havørreder  og de 100.000 stykker smolt er resultatet af en fantastisk høj overlevelses procent i år. 

Du som privat person kan støtte Linda og og hendes smolt, ved at købe dem hos disse grejforhandlere: 

Go Fishing

SportDres

Nordic Anglers 

Pro Outdoor

Topgrej 

Prisen pr. stk. er 7.5 kr. Og beløbene går ubeskåret til smoltene!

Jo flere vi bidrager, jo hurtigere kan vi sikre smoltenes overlevelse – del din støtte og dit køb på Facebook – måske dine fiskekammerater også vil hjælpe med at redde Lindas smolt?

Christian Thomsen