Facebook Youtube Instagram
11.03.2021

Havørred Fyn – bæredygtig succes

Martin Porsborg Hemrich

mphem@destinationfyn.dk

Havørred Fyn er et miljøprojekt med et primært fokus på vandløbsforbedringer og udsætning af fisk. Projektet startede i 1990, men rammerne og målet er næsten identiske som da det startede for over 30 år siden. Havørredernes muligheder for at gyde er blevet betydeligt bedre end de var inden projektets opstart. Samtidig sætter man små havørreder ud hvert forår, for at ophjælpe den eksisterende bestand. Dette gør man, til den en gang kan klare sig selv og blive selvreproducerende. 

I forbindelse med Havørred Fyns 30års jubilæum, blev der produceret en film i 2020. Filmen fortæller succeshistorien om projektet. Den går samtidig også i dybden med de mange omkringliggende organisationer. Sidst men ikke mindst er der nogle fede fiskescener, som kan få selv den dovneste sofafisker ud af sin hule og afsted til vandet, i jagten på en blank Havørred. 

Filmen er produceret af Niels Vestergaard og er i høj grad seværdig! Niels er ikke en ukendt skikkelse i forbindelse med filmproduktion, relateret til havørredfiskeri. Han har blandt andet produceret Havørredernes hemmeligheder fra 1-8, hvoraf 7 + 8 er tilgængelige på YouTube lige her: Havørredernes Hemmeligheder 7

Vil du vide mere om nogle af de mange gode fiskepladser vi har på Fyn, kan du se 117 af dem lige her: 117 Fiskepladser

Følg med på http://Youtube.com lige her:

Venligst accepter statistics, marketing for at se denne video.

Martin Porsborg Hemrich