Facebook Youtube Instagram
08.10.2024

Den Fynske Grusbande i Lunde Å – 30 ton sten til forret, skarv Bahn Mi til hovedret.

Christian Thomsen

cht@destinationfyn.dk

Den Fynske Grusbande i Lunde Å - 30 ton sten til forret, skarv Bahn Mi til hovedret

Den Fynske Grusbande har endnu engang haft ærmerne smøget op. Denne gang til en lidt speciel omgang.

Nye gydebanker og skjulesten til Lunde Å!

I går aftes (d. 7 Oktober) mødtes en engageret gruppe på omkring 15 frivillige til en eftermiddag fyldt med naturpleje og fællesskab i det smukke område ved Lunde Å, tæt på HCA. Lufthavn. Formålet med projektet var at udlægge hele 30 tons supplerende gydegrus og skjulesten i åen, hvilket vil forbedre vandløbets forhold for fiskebestandene, herunder havørreden.

Skarv til hovedret!

Som en ekstra bonus fik vi besøg af Gordon Henriksen, som forkælede os med lækre Skarv Bahn Mi efter dagens arbejde, og dertil hørte der sig en kold special øl fra Gamborg Bryghus. Det var en stor fornøjelse at afslutte dagen med godt selskab, god mad og en følelse af at have gjort en forskel for Lunde Å og ørrederne! 

Tak til alle de seje natur- og fiskeentusiaster, der mødte op og gav en hånd med. Arbejdet blev udført i løbet af et par timer, og hyggen var i højsædet. 

Vi ser frem til at følge udviklingen i Lunde Å og håber at kunne se resultaterne af vores indsats allerede i efteråret. Tusind tak for støtten til alle frivillige, og vi glæder os allerede til næste gang! Kunne du tænke dig at komme med til et grusbande projekt? Så følg med her: Den Fynske Grusbande

Lunde Å - Projektet

Grusbanden: Arbejdskraft og Redskaber til Fynske Vandløb

Vi støtter/supporterer som udgangspunkt alle grupper, eller organisationer, der udfører frivillig vandløbsrestaurering i Fynske vandløb (læs: Fyn og Øerne).
Grusbanden stiller fysisk arbejdskraft, og håndholdte redskaber, til rådighed for alle frivillige restaureringstiltag der gavner miljøtilstanden i de fynske vandløb.
Vi supporterer normalt tiltag som f.eks. udlægning af gydegrus, skjulesten - og dødt ved. Vi udplanter gode vandplanter, og -eller spuler tilsandede gydebanker fri for sand. Og så hygger vi os!
Christian Thomsen