Facebook Youtube Instagram
25.11.2022

Havørred Fyn til Fiskemesse i Italien

Christian Thomsen

cht@destinationfyn.dk

Havørred Fyn projektet har været til PESCARE SHOW i Vicenza, Italien for at promovere Havørred Fyn Projektet og de mange samarbejdspartnere tilkoblet projektet

PESCARE SHOW er en kæmpe messe om ”Boating, Fishing & Outdoor”. Her repræsenterede Christian Fyn som lystfiskerdestination og promoverede Havørred Fyn-partnerne, samtidig med at der blev sat fokus på alle de tiltag som Havørred Fyn arbejder med, såsom smolt-udsætninger, mærkningsforsøg og vandløbs restaureringer. Gennem 2 større præsentationer blev der især slået hårdt igennem med brugen af de mange fantastiske frivillige som hjælper os med stort set alt. De frivillige er en stor del af den identitet som gør Havørred Fyn til et unikt projekt, ikke bare herhjemme, men internationalt.

Fra Havørred Fyns stand blev der uddelt 600 eksemplarer af Seatrout Fyn-magasinet og vist fiskefilm, reklamefilm og billeder både fra projektet og alle vores samarbejdspartnere. Omar Gade fra Denmark Outdoor Fishing Lodge og repræsentant for overnatningssteder i Havørred Fyns Advisory Board, deltog også med et enormt netværk i Italien. Det endelige besøgstal for messen er ikke offentliggjort endnu, men det estimeres til et sted mellem 15.000 og 20.000 besøgende. 

Italien anslås at have mere end 1.650.000 lystfiskere mellem 25 og 55 år, og lyst- og sportsfiskeri anslås årligt at generere for over 420 mio. €.  De italienske fiskere er som så mange andre rejselystne interesserede i at prøve nye ting. For dem er det noget meget spøjst og spændende at fiske efter ørreder i saltvand, da de kun kender til ørredfiskeri i søer og floder i Italien. 

En god overraskelse var, at Havørred Fyn og Fyn som fiskedestination allerede var yderst velkendt hos mange af de besøgende. Flere havde besøgt Fyn for at fiske op til flere gange. Der er endda flere andre destinationer, som følger modellen for Havørred Fyn-projektet, fx svenske ”Fjordguiderna/wild fish Sweden”, som også var til stede ved messen. 

Christian Thomsen